Vladimir Sukdolak

SASTAV PARTIZANA: Milošević traži dobitnu kombinaciju

Ovo je očekivani sastav Partizana za finale Kupa Srbije protiv Crvene zvezde (četvrtak, 19 sati).

SASTAV PARTIZANA: Milošević traži dobitnu kombinaciju Foto: MONDO

U četvrtak će, finalnom utakmicom Kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana, biti spuštena zavesa na sezonu 2018/2019.

Crveno-beli su odbranili titulu prvaka i sada žele da se posle 12 godina okite trofejom u masovnijem takmičenju i da "duplom krunom" zaokruže vrlo uspešnu sezonu.

Međutim, s druge strane biće joj najveći rival Partizan - koji, za razliku od Zvezde, ima priliku za spas sezone, ali i da četvrti put zaredom prigrli trofej najuspešnije ekipe u Kupu Srbije.

Pre dve godine, u poslednjem finalu "večitih", crno-beli su slavili golom Nikole Milenkovića. Zanimljivo, sastavi koji su igrali u finalu 2017. gotovo da su u potpunosti promenjeni. Ričmond Boaći preskočiće finale zbog povrede, a u Partizanu će u startnih 11 biti samo Bojan Ostojić, dok će Miroslav Vulićević šansu verovatno vrebati s klupe.

Trener "parnog valjka" Savo Milošević ima nekoliko dilema i one se uglavnom nalaze u veznom redu. Što se golmana tiče, Vladimir Stojković je neprikosnoven među stativama.

U odbrani bi trebalo da vidimo od prvog minuta Nemanju R. Miletića na poziciji desnog beka, Bojana Ostojića i Strahinju Pavlovića kao štopere i Slobodana Uroševića na mestu levog beka.

Saša Zdjelar se nalazi u odličnoj formi, pruža najbolje partije od dolaska u Humsku, pa je tako jedno od dva mesta na poziciji zadnjeg veznog rezervisano za šampiona sveta sa Novog Zelanda. Aleksandar Šćekić je do sada na velikim utakmicama besprekorno ispunjavao obaveze vezane za defanzivu u veznom redu i velike su šanse da ćemo njega gledati pored Zdjelara.

Dolazimo do linije u kojoj će Milošević imati najviše muka da je sastavi, a da pritom iznenadi, koliko je god to moguće, kolegu Vladana Milojevića.

Po desnom krilu trebalo bi očekivati Zorana Tošića, u sredini Danila Pantića, a na levoj strani Đorđa Ivanovića. Međutim, u konkurenciji za navalni deo veznog reda je još nekoliko igrača, kao što su Goran Zakarić i mladi Lazar Pavlović, koji je mnoge oduševio na debitantskom nastupu u Nišu.

Partizanov tinejdžer je pokazao da se odlično snalazi kao organizator igre, zbog dobrog pregleda, preciznog pasa i driblinga, što svakako može da bude vrlo korisno u finalu, gde jednim potezom može da se reši utakmica.


Nemanja Nikolić je navodno povređen i male su šanse da dobije priliku od prvog minuta.

Dilema kod Miloševića ne postoji kada je u pitanju najistureniji fudbaler. To će i ovoga puta biti najbolji strelac Partizana - Rikardo Gomeš.

SASTAV ZVEZDE: Jedna promena u odnosu na 160. derbi

Povezano

Sve vesti