mondo.rs

FOTO/VIDEO: Odlazak "Princa Subotice", posle 12 godina

Autor:

Legendarni kapiten Spartaka oprostio se od aktivnog igranja revijalnom utakmicom na Gradskom stadionu. "Proći će vreme dok shvatim", rekao je nakon izlaska iz igre.

7
A- A A+
Foto: Screenshot/TV Arena sport

Emotivni dan u Subotici, gde se Spartak na terenu rastao sa jednim od dugovečnijih kapitena u istoriji ovdašnjih liga.

Iskusni vezista Vladimir Torbica (1980) okončao je karijeru u 39. godini, revijalnom utakmicom svoje ekipe na jednoj i svojih prijatelja na drugoj strani.

U prisustvu svojih bivših saigrača, Sava Pavićevića, Darka Puškarića, Nemanje Nikolića i drugih, ljubimac subotičke publike odigrao je poslednji meč u dresu kluba za koji je nastupao 12 godina i za koji je odigrao 357 utakmica.

Predsednik kluba Dragan Simović rekao je da će Spartakova "osmica" biti povučena iz upotrebe i da nijedan igrač više neće moći da zaduži taj broj. Torbica je dres obukao poslednji put i zahvalio svima što su prisustvovali njegovom oproštaju.

"Približio se momenat koji sam hteo da odlažem, ali dosta je. Kraj. Dolaze mlađi igrači. Ostaću u klubu, na nekoj drugoj funkciji i svima će nam biti cilj da Spartak iz godine u godinu raste. Ponosan sam na sve ove godine, jer smo za deceniju, koliko sam nosio kapitensku traku, izrasli u stabilnog superligaša", izjavio je Torbica za TV Arena sport.

"Još nisam svestan da je kraj. I danas sam imao veliku želju da igram. Sigurno će proći određeno vreme dok postanem svestan da neću ustajati za trening i da neću imati svakodnevne obaveze. Bože moj, novi izazov je ispred mene i trebalo bi da se skoncentrišem na to. Siguran sam da ću se snaći, u bilo kojoj ulozi", dodao je dugogodišnji vezista Spartaka i nekadašnji omladinski reprezentativac SR Jugoslavije, za koga je u mladim selekcijama bio zainteresovan i Ajaks.

Izvor: Screenshot/TV Arena sport

Povezano

Sve vesti