mondo.rs

Nova akcija besplatnih pregleda

Autor:

U nedelju, 26. maja, organizuje se nova akcija besplatnih pregleda - evo i kojih.

Nova akcija besplatnih pregleda Foto: Guliver/Getty Images/DragonImages

Ministarstvo zdravlja nastavlja promociju prevencije kao najbolje mere za očuvanje zdravlja, i u skladu sa tim, u nedelju, 26. maja, od 8 do 16 časova, u zdravstvenim ustanovama širom naše zemlje biće nastavljena akcija besplatnih preventivnih pregleda za građane.

Tom prilikom, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da obave oftalmološke preglede, urade ultrazvučni pregled abdomena i provere hormone štitaste žlezde.

Pored toga, u onim zdravstvenim ustanovama u kojima neće moći da se organizuju navedeni pregledi, građani će moći da obave kardiološke preglede, odnosno izmere krvni pritisak i urade EКG, i provere nivo šećera u krvi, a biće u prilici i da obave razgovor sa lekarima, posavetuju se o očuvanju zdravlja, konsultuju se o zdravstvenim tegobama i terapijama.

U prethodnih 13 dana akcije preventivnih pregleda, blizu 270.000 građana Srbije obavilo je preglede, a od tog broja više hiljada njih upućeno je na dalju dijagnostiku.

Ministarstvo zdravlja i ovim putem poziva sve građane da obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

Lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji sa vrstom pregleda koji će biti obavljani u svakoj ustanovi biće istaknuta na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva zdravlja

Povezano

Sve vesti