mondo.rs

Novi trener Voždovca: Doneću novine u igru

Autor:

Novi trener Voždovca Radomir Koković zahvalio se na šansi i poručio: "Trudiću se da budem drugačiji i da donesem nešto novo u srpski fudbal. Hrabar sam i inovativan".

3
A- A A+
Koković Foto: MN Press Koković iz igračkih dana u dresu Napretka

Posle odlaska Dragana Aničića, uprava Voždovca brzo je reagovala i odmah je našla novog trenera. Izabran je 35-godišnji Radomir Koković, koji nema prevelikog iskustva, ali je dobio poverenje i šansu da se dokaže.

"Želeo bih da izrazim zahvalnost upravi kluba koja je u kratkom periodu prepoznala moj kvalitet, način rada, viziju i pristup i pružila mi priliku da budem šef stručnog štaba ovog ambicioznog i organizovanog kluba", rekao je Koković na predstavljanju.

Kakav se fudbal od njega može očekivati?

"Ja ću se truditi da budem drugačiji i da donesem nešto novo u srpski fudbal, kao i do sada. Smatram da sam kao trener inovativan i hrabar i siguran sam da će moja ideja doneti nešto novo i biti osveženje u fudbalu. Na taj način sam selektirao i saradnike u svom stručnom štabu i jedva čekam da počnem da radim", kaže nekadašnji fudbaler Rada, Napretka i Zemuna u kojem je 2014. godine okončao igračku karijeru.

Ovaj rođeni Kraljevčanin dodaje da su se ambicije kluba i njegove "totalno poklopile".

"Veoma sam ambiciozan i moji ciljevi su najviši mogući, što ovaj klub i zaslužuje. Uslovi za rad su sjajni, klub je organizovan na najvišem mogućem nivou, to se vidi na svakom koraku i ne sumnjam da uz pravi pristup možemo da dođemo do željenih rezultata", rekao je on.

Posle igračke, Koković je trenersku karijeru započeo u Kini, dok je u Srbiji prevodio ekipu Sinđelića, sa kojom se plasirao u plej-of Prve lige. Od aprila ove godine bio je trener Zemuna, koji je preuzeo u delikatnom trenutku (nakon odlaska Dejana Đurđevića) i nasuprot očekivanjima totalno preporodio ekipu i doveo je blizu opstanka, pa je tako Zemuncima ostanak u eliti pobegao samo za jedan bod.

Povezano

Sve vesti