mondo.me

Ako ovog leta idete u Budvu, PAZITE SE!

Autor:

Za šetnju bez majice u pojedinim mestima u Hrvatskoj predviđena je kazna od 500 evra, a ovu odluku planira da uvede i crnogorska opština Budva.

94
A- A A+
dupe, guza, leto, ada ciganlija, devojke Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Takođe, po ugledu na Hrvate, Budva planira da uvede i kaznu za šetnju u kupaćem kostimu koja će iznositi 600 evra, dok će kazna za jelo i piće na javnoj površini biti 700 evra, prenosi RTV Budva. 

Iz nadležnih službi su saopštili da je zbog značaja Odluke o komunalnom redu u svakodnevnom funkcionisanju grada, građana i turista, kao i njihovog odnosa prema zajedničkim javnim površinam, potrebno da što veći broj građana pomogne svojim sugestijama u kreiranju nacrta ove odluke.

RTV Budva prenosi da se odlukom mogu propisati i razna druga pravila ponašanja koja bi regulisala komšijske probleme parkiranja, sušenja veša, odlaganja smeća, izgleda zgrada i glasne muzike. 

Takođe, kako ova odluka proizlazi iz Zakona o komunalnim delatnostima potrebno je da svi građani učestvuju u njenom formiranju. 

"Zbog gore navedenog javni poziv za prethodno konsultovanje trajaće dva meseca, kako bi se pripremio nacrt odluke o komunalnom redu koji će biti na javnoj raspravi u produženom roku, da bi sva zainteresovana lica kroz ovu odluku mogla rešiti probleme koji do sada nisu bili definisani postojećim propisima", prenosi  RTV Budva, iz nadležnih opštinskih službi.

Povezano

Sve vesti