Tanjug

Vesić: Bastać blokirao radnike, nova prijava

Autor:

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vecić saopštio je da je predsednik opštine Stari grad Marko Bastać sa svojim ljudima blokirao danas radnike u Čubrinoj ulici na Topličinom vencu.

15
A- A A+
marko bastać, šta radite bre Foto: MONDO/Stefan Stojanović

On je najavio novu prijavu protiv Bastaća za pričinjenu štetu.

Vesić tvrdi da Bastać, kojeg naziva „crnogorski kriminalac" radove blokira sa "grupom plaćenika“, koje, kako navodi, „plaća iz opštinskog budžeta preko firme ''Respekt legal''“.

„Vređao je radnike, skidao im na silu kacige, pretio. Ovaj kriminalac iz Crne Gore kaže da je protiv pešačkih zona, protiv bicikla, a za to da se na Topličinom vencu ponovu parkiraju džipovi“, napisao je Vesić na svom Facebook profilu.

Bastać i aktivisti SzS blokirali radove na Trgu


On je dodao da je Bastać danas blokirao radove na 20 metara od, kako kaže, "čuvenog crnogorskog kafića" preko puta hotela Palas, za koga su, kako je naveo, "Bastaćevi zemljaci i drugari obrisali pola pešačkog prelaza da bi imali baštu i gde da parkiraju svoje džipove".

„Tu je razlika između mafijaša Bastaća i nas. On će uvek biti za džipove, a mi za zelenilo, pešačke zone i biciklizam. Naravno ovaj mafijaš sa svojim plaćenicima dobiće prijavu da plati štetu koju je i danas napravio“, naglasio je Vesić.


Povezano

Sve vesti