mondo.rs,Tanjug

U Skupštinu stigao izveštaj o Kosovu

Autor:

U Skupštinu Srbije stigao je izveštaj o Kosovu i Metohiji koji će u ponedeljak, 27. maja, poslanicima predstaviti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

16
A- A A+
vučić, aleksandar vučić Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je, gostujući u Dnevniku RTS-a, da je srpski parlament pravo mesto za razgovore o Kosovu i Metohiji.

"Ovo je prvi sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije nakon pobede Srpske liste. Sada nema spavanja već treba da se radi u interesu građana u sve četiri opštine na severu. Ozbiljno će se razgovarati, a predsednik Vučić će da iznese detaljnu sliku stanja na KiM", istakao je Đurić.

Dodaje da izveštaj sadrži detalje o 149 projekata, a govoriće se o procesu dijaloga sa Prištinom i koliko je za Srbiju važno da se uhvati ukoštac.

"To je obiman izveštaj i sadrži detalje o 149 projekata izgradnje, obnove i podrške Srbima u srpskim sredinama širom Kosova i Metohije. Govoriće se naravno i o procesu dijaloga sa prištinom i o tome kako je Priština i na koji sve način opstruirala razgovore sa Beogradom i koliko je za Srbiju važno da se sa ovim problemom uhvati u koštac na jedan ozbiljan način", navodi Đurić.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da očekuje da će debata biti sadržajna i da će trajati dugo, a da će posle Vučićevog izlaganja svi šefovi poslaničkih grupa i poslanici imati priliku da komentarišu izveštaj i da iznesu svoje stavove.

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović rekao je novinarima da će predložiti da se vreme za raspravu udvostruči.

Vučić: Sednica o Kosovu nije nikakav trik

Povezano

Sve vesti