MONDO/Tanjug

Kada je kolovoz najklizaviji

Autor:

Vozače i danas očekuju kiša i radovi na mnogim putevima u Srbiji

Kada je kolovoz najklizaviji Foto: MONDO/Marko Tanasković

S obzirom na povremenu slabu kišu, a u pojedinim krajevima Srbije moguće i kratkotrajne pljuskove, vozačima se i danas savetuje oprezna vožnja, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Bitno je znati da je kolovoz najklizaviji s prvim kapima kiše i to je period kada se dešava najveći broj saobraćajnih nezgoda, pa je nailaskom na deonicu, koja nije suva, potrebno odmah smanjiti brzinu uz povećanje rastojanja između vozila, savetuje AMSS.

Sa prvim popodnevnim satima očekuje se veći broj vozila i pojačan saobračaj, što je i karakteristično za kraj radne nedelje.

Saobraćaj je na mnogim putevima usporen zbog radova.

Na autoputu od Horgoša do Niša radi se na više deonica.

U toku su radovi na mostu preko reke Lepenice, na autoputu u smeru od Niša ka Beogradu, kod petlje Batočina. Saobraćaj je preusmeren na smer koji vodi ka Nišu u dužini od 1.200 metara.

Zbog radova na obnovi magistralnog puta Kladovo – Brza Palanka, koji će trajati do septembra sledeće godine, saobraćaj se u zoni radovi odvija naizmeničnim propuštanjem vozika.

I u Ovčar Banji se radi na redovnom održavanju kolovoza zbog kojih se vozila usporeno kreću, a moguće su i potpune obustave saobraćaja u trajanju od 15-20 minuta.

Usporena vožnja očekuje i vozače na Ibarskoj magistrali kod Meljaka.

Zbog velikog broja radova savetujemo da pre polaska na put pogledate interaktivnu mapu prohodnosti AMSS-a.

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja, dok se na putničkim terminalima graničnih prelaza čeka do 30 minuta.

Teretna vozila na izlazu iz zemlje na Horgošu čekaju šest sati, na Kelebiji tri, a kod Sremske Rače 60 minuta.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti