Beta

Skupština o Kosovu: Opozicija u ponedeljak u holu?

Autor:

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić poručio je danas da opozicija neće učestvovati na sednici Skupštine o Kosovu u ponedeljak 27. maja.

40
A- A A+
protest, opozicija, đilas, obradović Foto: MONDO/Goran Sivački

On kaže da će Izveštaj o Kosovu, u kojem se, kako je rekao, "ne vidi koja je pozicija Srbije", najverovatnije komentarisati iz hola Skupštine.

"U izveštaju ne piše koji je sledeći potez Srbije. Znamo da Albanci žele nezavisnost i svoju državu u čemu im je sadašnja srpska vlast pomogla, ali se ne vidi šta želi Srbija. Da li nastavljamo da se pridržavamo Rezolucije 1244 i Ustava po kojem je Kosovo autonomna pokrajina? U izveštaju se ne vidi da li je to i dalje naša pozicija", rekao je Aleksić na konferenciji za novinare u Skupštini.

On je kazao da opozicija neće prisustvovati sednici o Kosovu, jer, kako je rekao, "nisu ostvareni uslovi za normalan dijalog" i da će o izveštaju govoriti ili holu Skupštine ili će smisliti neki drugi način da iznesu stavove o njemu i daju predloge.

Aleksić je ocenio da u jednom delu izveštaja postoji "jedna ključna situacija" gde su naši predstavnici kazali "da dijalog može da se nastavi ako se ukinu takse", a da sa druge strane Priština hoće da Srbija "prihvati pravno obavezujući sporazum koji će omogućiti ulazak Kosova u UN" što znači i "priznanje nezavisnosti".

"Mi sada imamo uzmi ili ostavi situaciju. Bojim se da će ta sednica biti još jedna u nizu predstava da se okrivi neko drugi za ono što je radila vlast u proteklih sedam godina u vezi sa Kosovom", rekao je Aleksić.

Šta je Vučić rekao povodom stava opozicije pročitajte OVDE.

Povezano

Sve vesti