Tanjug

"Uskoro hapšenje - policija na tragu osumnjičenom" FOTO

Autor:

Ministar Nebojša Stefanović kaže da je policija na tragu osumnjičenom za trostruko ubistvo u Novom Sadu i da očekuje da će on brzo biti uhapšen.

"Uskoro hapšenje - policija na tragu osumnjičenom" FOTO Foto: Tanjug/Jaroslav Pap


"Ogromna tragedija koja se dogodila jutros u Novom Sadu je u potpunosti podigla policiju na noge. Mi smo angažovali sve jedinice, helikoptersku i Žandarmeriju, kao i Policijsku upravu Novi Sad i jedinicu Kriminalističke policije i došli do inicjalnih informacija vezanih za moguće kretanje izvršioca. Pratimo te informacije, sada se vrši pretraga terena i ja očekujem da će on relativno brzo biti u rukama policije", rekao je Stefanović novinarima u Novom Sadu.

On je istakao da je tragično kada se desi ubistvo poput jutrošnjeg i da se mora delovati preventivno.

Snimak sa lica mesta:

Izvor: Tanjug

"Zato i počinjemo od škole, gde sa decom razgovaramo o tome koliko je štetno svako nasilje. Moramo da razgovaramo sa građanima, ljudi moraju da shvate da moramo da odustanemo od nasilja", poručio je ministar, koji je u Novom Sadu pristutvovao obeležavanju Međunarodnog dana nestale dece u organizaciji Fondacije Tijana Jurić.

Fotografije:

Ubijena porodica, osumnjičeni u bekstvu (VIDEO)

Stefanović je rekao i da su rezultati sve bolji, te da je stanje u odnosu na pre 10, pet ili dve godine popravljeno, s obzirom na novi zakon o sprečavanju nasilja u porodici, edukacije, ali da to još uvek nije dovoljno.

Dodao je da očekuje i da će uz pomoć oštrijih zakonskih sankcija sud, onome za koga utvrdi da je počinio teško krivično delo, dosuditi tešku kaznu, kako bi se poslala poruka onima koji razmišljaju o takvom krivičnom delu, da se to ne isplati.

U porodičnoj kući na Telepu u Novom Sadu danas su pronađeni mrtvi s ranama na glavi otac, majka i kćerka. U pitanju su B. P. (57), njegova supruga N. P. (57) i njihova kćerka M.J. (32).

Postoje indicije da je ubistva počinio zet, koji je imao izrešenu meru zabrane prilaska. Protiv njega je podneta krivična prijava za nasilje u porodici.

Povezano

Sve vesti