mondo.rs

Selektor Hrvatske o Nakiću: Možda je i bolje ovako

Autor:

"Bolje da za Hrvatsku igraju oni koji to žele, nego oni koji bi to napravili radi nekog interesa", rekao je Veljko Mršić.

Selektor Hrvatske o Nakiću: Možda je i bolje ovako Foto: MN Press

Najtalentovaniji košarkaš Real Madrida odabrao je dres Srbije.

To je potvrdio selektor "orlova" Saša Đorđević fotografijom sa mlađanim Marijom Nakićem, uz prigodan opis, a time je postalo jasno da su definitivno otpisane opcije igranja za reprezentacije Hrvatske ili Španiju.

Mario je tako izabrao zemlju svoje majke, pošto je rođen i odrastao je u Beogradu, a to je prokomentarisao selektor "vatrenih" Veljko Mršić.

"Kad smo pričali pre nekoliko dana, rekao sam da očekujem da će ipak izabrati Srbiju. Tako da me ovo nije iznenadilo. Žao mi je, ali ovo je bilo očekivano. Probali smo sve, ali nije prošlo. Šta je, tu je, idemo dalje. Možda je i bolje ovako. Bolje da za Hrvatsku igraju oni koji to žele, nego oni koji bi to napravili radi nekog interesa. Neki cilj se mora poštovati'', rekao je Veljko Mršić za hrvatski portal "Index" u večernjim satima.

Otac talentovanog košarkaša je Ivo Nakić, rođen u Rijeci pre 50 godina, ali je Mario procenio da više želi da nastupa za selekciju Srbije, nadamo se dugo godina.


Marija Nakića je "vrbovala" i reprezentacija Španije, pošto od 2016. godine, i odlaska u redove Real Madrida nastupa na Pirinejskom poluostrvu, ali njega takav pokušaj "naturalizacije" igrača nije zainteresovao poput nekih drugih igrača.

Pogledajte nastup Nakića na juniorskom turniru Evrolige na kome je bio proglašen za najkorisnijeg igrača.

Izvor: YouTube/Euroleague

Povezano

Sve vesti