mondo.rs

ABA potvrdila odluku: Kažnjeni Bokan, Čović i Noris Kol

Autor:

Regionalno takmičenje objavilo sankcije za čelnike klubova i američkog plejmejkera.

0
A- A A+
Dragan Bokan, Nebojša Čović Foto: MN Press

Sednica Skupštine ABA lige trajala je skoro šest sati i završena je sa nekoliko konkretnih odluka, kao i uz izrečenu kaznu na račun predsednika ovosezonskih finalista.

/Razrešen menadžment ABA lige, bez odluke o Olimpijakosu/

Na sajtu regionalnog takmičenja objavljeno je da će čelnici Budućnosti i Crvene zvezde morati da plate po 10.000 evra zbog izjava izrečenih posle nedavne finalne serije njihovih timova, protekle uz incidente, uvrede i skandalozne momente.

Takođe, kažnjen je i plejmejker Budućnosti Noris Kol zato što je sat uoči "majstorice" gađao loptom jednu osobu kraj terena, nekoliko sekundi nakon što je kročio na parket.U zvaničnom saopštenju ABA lige objavljeno je:

- Predsednik Budućnosti Dragan Bokan kažnjen je sa 10.000 evra zbog neprikladnih komentara u medijima posle finala ABA lige 2018/19, koje su naškodile ugledu ABA lige i njenih sponzora.

- Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović kažnjen je sa 10.000 evra zbog neprikladnih komentara u medijima posle finala ABA lige 2018/19, koje su naškodile ugledu ABA lige i njenih sponzora.

- Košarkaš Budućnosti Noris Kol kažnjen je sa 4.000 evra zbog neprikladnog ponašanja pre pete utakmice finalne serije, odigrane u Beogradu.

Podsetimo, Budućnost je posle incidenata na trećoj utakmici (pljuvanje igrača, gađanje i tuča iza klupe) bila kažnjena delimičnim zatvaranjem dvorane, odnosno pražnjenjem VIP mesta, kao i prva tri reda na sve četiri tribine. Crvena zvezda je potom zbog izgreda pre "majstorice" (napad navijača na igrače Budućnosti na parketu, ubacivanje petardi) kažnjena sa 35.000 evra, dve utakmice igranja pred delimično praznim "Pionirom (samo VIP mesta i svečana loža).

Prvobitno, šampion ABA lige sankcionisan je sa još tri utakmice kojima će moći da prisustvuju samo žene i deca do 14 godina, ali je žalbeno telo odbilo tu kaznu.

Povezano

Sve vesti