mondo.rs

Golden Stejt bolji bez Durenta? Čuje i on komentare...

Autor:

Da li branilac titule igra bolje bez "Kej-Dija"? Evo šta on kaže o tome.

0
A- A A+
Kevin Durent, Durent Foto: Tanjug/AP/Ben Margot, File

Kevin Durent (30) prešao je 2016. godine u Golden Stejt nakon što ga je umalo eliminisao iz plej-ofa sa Oklahomom (3:1, pa 3:4) i taj potez mu mnogi nisu oprostili.

Jedan od najboljih košarkaša današnjice svestan je da osporavajuće "ali" stoji uz njegove titule sa Voriorsima koje je osvojio 2017. i 2018. godine i to kao MVP velikog finala protiv Klivlenda. Uostalom, na to je i navikao, kao što se "uhodao" i sa kritikama da je Golden Stejt bolji kada on ne igra, što je slučaj prethodnih nedelja.

"Kej-Di" je van terena zbog povrede lista od završnice serije sa Hjustonom, u kojoj su branioci titule uspeli da uđu u finale Zapada i bez njega, iako je do tada bio bez dileme najbolji igrač tima.

Sada, dok ekipa Stiva Kera ponovo pobeđuje bez njega (4:0 u seriji protiv Portlanda), ponovo se pokreće pitanje da li Golden Stejt igra bolje kada Durent nije tu.

Naravno, on čuje te komentare.

"Teško je pobeći od toga, jer pratim utakmice, gledam najave i svi pričaju o tome", rekao je Durent u petak, uoči rada sa ekipom.

Durent ističe da u ekipi vlada timski duh, zbog kojeg svi žele isti cilj - pobede i titulu.

"Hoću da se fokusiram na oporavak, a uz to naravno da navijam za svoj tim. Želim samo da uživam, a u timu imamo drugačiji pogled na to. Mnogi saigrači sede sa strane i navijaju za ostatak tima, jer žele istu stvar. A, onda uključim TV i samo čujete loše stvari".

Komentar da Kerovoj ekipi bolje ide bez njega ne ljuti Durenta, mada nije saglasan sa tim.

"Razmišljam o tome iz igračkog ugla i mislim da to nije tačno. To nisu činjenice koje dolaze iz košarkaške perspektive. Takmičarski deo mene takođe želi da razgovara o tome, da reaguje na priče i uključujem se u sve to. Zabavno je, dobro je, ali znam šta je stvarnost".

Povezano

Sve vesti