mondo.rs,mondo.ba

Priština u ABA? "Nema više mesta za klubove iz Srbije"

Autor:

Predsednik regionalnog takmičenja u petak govorio i o mogućnosti da samoproglašeno "Kosovo" ima predstavnika "na Jadranu".

16
A- A A+

Igor Dodik Foto: MONDO/Bojan Jakovljević

Već nekoliko godina, sa vremena na vreme čuju se poruke iz Prištine, kada se tamošnji klub oglasi da želi da se priključi ABA ligi kao predstavnik lige samoproglašene republike "Kosovo".  

Ta želja čula se i ovog proleća, kada je predsednik KK Priština Blerand Stavileci izjavio za zagrebačke "Sportske novosti" da će sa saradnicima dostaviti svu potrebnu dokumentaciju i povući poteze koji bi približili klub sa Kosova i Metohije regionalnom takmičenju.

Tokom turbulentnih nedelja na "Jadranu", burnog finala, zakazivanja neformalnih sastanaka pojedinih klubova i slanja oštrih poruka, još jednom se pojavila ideja Prištevaca da uđu u ABA.

Važna i dugo iščekivana sednica Skupštine regionalnog takmičenja održana je u petak u Banjaluci, a predsedavajući ABA lige Igor Dodik izneo je stav u vezi sa temom priključenja Prištine.

"Oni su pre dve godnie poslali zahtev i tad je odbijeno. Sad su najavili i po mojim saznanjima nisam bio siguran da ćemo imati većinu da se to odbije. Zato sam kao generalni menadžer Igokee najavio da ćemo istupiti ako se bude to bude razmatralo. Po pravilniku, Srbija ima najviše pet učesnika koji se mogu takmičiti, tako da šesti ne postoji", rekao je Dodik gostujući na televiziji "ATV".

Poslušajte Dodikovo obraćanje posle današnje sednice skupštine u Banjaluci.

Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

Povezano

Sve vesti