mondo.rs,Tanjug

Pamela: Hrvati, izađite iz nacionalističke prošlosti!

Autor:

Poznata američka glumica Pamela Anderson nedavno se uključila i u aktuelne izbore za Evropski parlament tako što je podržala Pokret za demokratizaciju Evrope 2025 (DiEM25).

38
A- A A+
pamela anderson Foto: YouTube/screenshot/FRESH Movie Trailers

  Osnivači tog pokreta su bivši grčki ministar finansija Janis Varufakis i hrvatski filozof i aktivista Srećko Horvat, s kojim blisko sarađuje, prenosi hrvatski Portalnovosti.com.

Kao i Andersonova, DiEM25 snažno se zalaže za Green New Deal (Zeleni Nju dil) - set političkih mera koji u fokus istovremeno stavlja borbu protiv klimatskih promena i ekonomske nejednakosti.

Govoreći o razlozima zašto je podržala pokret DiEM25, nekadašnja zvezda popularne serije "Čuvari plaže" rekla je da joj se sviđa to što je taj pokret spreman učiniti sve što je potrebno kako bi bio inkluzivan.

Pamela Anderson kod Asanža u zatvoru (FOTO)

"To znači uključiti i ljude poput mene. Takođe volim biti poetična, izgovarati ono što drugi ne mogu. Ja mogu i hoću. Tako prilazim svemu što radim", kazala je Pamela Anderson.

Glumica je nedavno na Twitteru javno izrazila podršku hrvatskoj levo-zelenoj političkoj platformi "Možemo!".

"POTRES U HRVATSKOJ"

Ona je dodala da je srećna što vidi da je njen politički angažman izazvao mali potres u Hrvatskoj.

"Možda je Hrvatskoj potreban politički potres ako želite zaustaviti hiljade hrvatskih ljudi koji odlaze iz zemlje zato što ekonomija ne funkcionše i ako želite biti u stanju upravljati situacijom u kojoj će za dve ili tri decenije dolaziti milioni klimatskih izbeglica", kazala je Anderson.

Pamela traži pomoć od Putina

"Moja poruka Hrvatskoj bila bi: Obratite pažnju na te pokrete, podržite decu koja štrajkuju, izađite iz nacionalisticke prošlosti i vratite se u budućnost", zaključila je ameirčka glumica.

Povezano

Sve vesti