Vladimir Sukdolak,mondo.rs

Od "bivšeg" do novog ugovora sa Partizanom!

Bojan Ostojić je takav rasplet više nego neprijatne, ali na kraju, ipak, nezaboravne sezone u Partizanu i zaslužio.

Od "bivšeg" do novog ugovora sa Partizanom! Foto: MN Press

"Život se okrene preko noći", pomalo zamišljeno, ali vidno raspoložen i srećan rekao nam je Bojan Ostojić nakon postignutog gola kojim je Partizan pobedio Crvenu zvezdu i odbranio trofej u Kupu Srbije.

Do pre samo mesec-dva bio je ubeđen da će ovog leta da se završi njegova epizoda u Humskoj.

"Kada počinjete pripreme?", pitali smo nedavno 35-godišnjeg štopera, a dobili smo odgovor koji ne nedvosmisleno otkrivao planove kluba i fudbalera.

"Ne znam kada POČINJU pripreme. Ja neću biti ovde", odgovorio je Ostojić i dodao: "Ostao bih, ali su šanse gotovo ravne nuli…"

Dok god postoje procenti, pa makar oni bili i najminimalniji, čuda su moguća. Baš kao i u slučaju Ostojića. Momak koji je veći deo sezone bio precrtan, sa beznačajnim učinkom na manje bitnim utakmicama, dolaskom Sava Miloševića i novog stručnog štaba uzdigao se kao feniks iz pepela i od marginalca postao heroj Partizana i ponovo zaseo na mesto sa kojeg je zasluženo 2017. pokorio Srbiju.

Posle derbija, prema proceni igrača, šanse za ostanak u Partizanu bile su 50-50, uz sada već čuvenu rečenicu: "Ja hoću, oni neće". Nepuna dva dana kasnije priča je dobila obrt.

Izvor: MONDO/Arenasport


"Ostojić je zaista fenomenalan momak. Vidim da ga mnogi ovih dana opraštaju od Partizana i fudbala. Ja sam suprotnog mišljenja. Nije samo gol koji je postigao, odlično je igrao celu utakmicu", rekao je Milošević i time praktično najavio novi ugovor za iskusnog defanzivca.

Partizan je spreman da Ostojiću ponudi novi ugovor na još godinu dana, čime bi i definitivno bile zakopane ratne sekire, koje su jedno vreme sevale na relaciji fudbaler – uprava kluba.

Pored Ostojića je stasao Nikola Bleki Milenković, rastao je kao igrač i Svetozar Marković, a odlično deluje i u paru sa Strahinjom Pavlovićem, još jednim tinejdžerom i Partizanovim velikim zalogom za budućnost.

Povezano

Sve vesti