• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zlatna palma za film "Parazit", Tarantinu - ništa!

Izvor mondo.rs Izvor MONDO/Tanjug

Uručene su nagrade na filmskom festivalu u Kanu, a uprkos ovacijama za film Kventina Tarantina, reditelj je od strane stručnog žirija potpuno izignorisan.

Svetska premijera dugo očekivanog filma ovog leta, po nekima i godine, "Bilo jednom... u Holivudu", održana je na najpoznatijem filmskom festivalu u Kanu. Svetski mediji su preneli da je nakon premijere ekipa filma dobila stojeće ovacije koje su trajale sedam minuta, ali to nije bilo dovoljno da film dobije nagradu - ni u jednoj kategoriji.

Film "Parazit" južnokorejskog reditelja Bong Džon-hoa, osvojio je sinoć Zlatnu palmu, dok je nagrada Gran pri pripala je filmu "Atlantiks", francusko-senegalske rediteljke Mati Diop. Ona je i prva žena afričkog porekla koja se našla u takmičarskoj konkurenciju ostvarenja u Kanu.

Nagrada za najboljeg glumca otišla je u ruke Antonija Banderasa za ulogu u filmu Pedra Almodovara "Bol i slava", dok je za najbolju glumicu proglašena Emili Bičem za ulogu u filmu "Mali Džo".

Belgijanci, braća Žan-Pjer i Luk Darden, osvojili su nagradu za najbolju režiju za ostvarenje "Mladi Ahmed".

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Prosečna Srbenda

Iako nisam gledao filmove, mogu samo zgroženo da prokomentarišem "PREVARA"

Dzejkobbbb

Nisam kladioničar ali primetio sam da neke kladionice izdaju ponude za klađenje na dobitnika Oskara. Bilo jednom u Holivudu dobija Oskara za najbolji film ove godine.Trenutna kvota je oko 4-5. Tarantino koji nije dobio Palmu u Kanu vrlo je moguce da osvaja Oskara sledece godine.

SERIJE