Tanjug

Izgradnja dvorane u Košutnjaku počinje u junu

Autor:

Sportski objekat biće izgrađen na površini od 3,36 hektara.

3
A- A A+

Radovi na izgradnji savremene multifunkcionalne dvorane u Košutnjaku počeće u junu, a ukupna vrednost investicije je 12 miliona evra, objavljeno je na sajtu Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

Sportski objekat biće izgrađen u sklopu tog Zavoda na površini od 3,36 hektara.

U okviru objekta predviđen je trenažni prostor za rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo, sportsko penjanje i dizanje tegova. Sportistima će na raspolaganju biti i zajednički sadržaji u okviru objekta, kao što su zona za relaksaciju, teretana, sala za takmičenja i sportove sa loptom.

Kako se navodi, cilj ulaganja Vlade Srbije jeste razvoj i unapređenje sportske infrastrukture u okviru Zavoda koji ispunjava visoke standarde i zahteve za razvoj sporta uopšte.

Zavod za sport i medicinu sporta više od šest decenija predstavlja snažan oslonac vrhunskim sportistima, a sama izgradnja ovako jedinstvenog objekta u regionu biće veliki iskorak napred za srpski sport, piše na sajtu.

Ugovor o izgradnji multifunkcionalne dvorane su 22. maja potpisali predstavnici Ministarstva omladine i sporta, Zavoda za sport i medicinu sporta i "W.D. Concord West", građevinske firme koja će izvoditi radove.

Povezano

Sve vesti