mondo.rs

Stiže nam zahlađenje - biće 14 stepeni?

Autor:

Meteorolozi od ponedeljka ponovo najavljuju kišu, a u četvrtak i ozbiljnije zahlađenje.

15
A- A A+
kiša, pljusak, nevreme, oluja Foto: Mondo/Stefan StojanovićMinimalna dnevna temperatura u ponedeljak biće 15 stepeni, maksimalna 21, na zapadu do 29, a na jugoistoku Srbije i u Beogradu 23 - kaže Đorđe Đurić, meteorolog Weather 2 Umbrella.

Prema njegovim rečima, u Srbiji će se u utorak nastaviti istovetno vreme - ponegde sparno i nestabilno, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

"Biće uslova i za grmljavinske nepogode sa gradom i obilnijim pljuskovima. Maksimalna temperatura u utorak će biti od 24 do 30 stepeni. U Beogradu će biti 27 stepeni. Dok će minimalna dnevna biti 18 stepeni", navodi on.

"U sredu se očekuje malo svežije vreme, promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom na severu, ali i dalje toplo i sparno. Maksimalna dnevna temperatura će biti 26 stepeni, a minimalna 15", dodaje Đurić za "Kurir".

Od dodaje da nam u četvrtak sledi dosta svežije, pa će maksimalna temperatura iznositi 14 stepeni, a minimalna 12.

"Vreme će biti promenljivo oblačno, ponegde sa pljuskovima i grmljavinom. Dok će u petak biti osetno svežije, promenljivo oblačno, sa uslovima za kišu i grmljavinu, maksimalna temperatura od 14 na zapadu Srbije do 21 na severu. Tokom sledećeg vikenda očekujemo uglavnom suvo i toplije vreme", naglašava Đurić.

Povezano

Sve vesti