Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu pitu od tikvica i rikota sira.

Sastojci:

Malo brašna, za posipanje radne površine

Pakovanje lisnatog testa (pola kilograma)

500 grama rikota sira

Četiri jaja

Dve kašike sveže mirođije sitno naseckane

Dva čena belog luka, sitno naseckanog

Soli i bibera po ukusu

Jedna velika tikvica, očišćena i isečena na sasvim tanke kolutove

Dve kašike maslinovog ulja

60 grama parmezana, sitno narendanog

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. U pleh stavite papir za pečenje.

Radnu površinu pospite brašnom, pa od lisnatog testa oblikujte krug, a zatim ga stavite u pleh.

U činiji srednje veličine pomešajte rikotu, dva jaja, mirođiju, beli luk i malo bibera, pa smesu ravnomerno rasporedite po lisnatom testu, ostavljajući oko tri centimetra testa na obodu slobodna.

U drugoj činiji pomešajte tikvice sa maslinovim uljem, posolite i pobiberite po ukusu. Kolutove tikvica ravnomerno rasporedite po nadevu, a zatim ivicu testa savijte, tako da nadev ostane "unutra".

U manjoj činiji, ulupajte dva jaja sa jednom kašikom vode, pa njima premažite ivicu pite i pospite je parmezanom.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 35 do 40 minuta, ili dok lepo ne porumeni. Ostavite da se malo ohladi petnaestak minuta, secite i služite toplo.

Ako imate neki dobar recept za pitu, pišite nam!