• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na sajmu u Amsterdamu dogovoreni poslovi za tri miliona

Izvor Tanjug

Predstavnici kompanija iz Srbije koje su učestvovale na Međunarodnom sajmu robnih marki "PLMA" u Amsterdamu održali su skoro 500 bilateralnih razgovora i sastanaka sa potencijalnim poslovnim partnerima.

 Amsterdam - Dogovoreni poslovi na sajmu PLMA Izvor: MONDO/Stefan Stojanović
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Prema prvim analizama, dogovorili izvozne poslove vredne oko tri miliona evra.

Većina zainteresovanih partnera je iz zemalja EU, regiona Zapadnog Balkana, Rusije i Zajednice nezavisnih država, kao i iz Izraela, Egipta, Libana, navodi se u saopštenju Privredne komore Srbije (PKS).

Za uvoz prehrambenih proizvoda iz Srbije zainteresovani su SAD, Brazil, Kanada. Održani su sastanci sa predstavnicima vodećih svetskih trgovinskih lanaca kao što su: "Albert Heijn" Ahold iz Holandije, Axfood iz Švedske, X5 iz Rusije, Edeka iz Nemačke.

HVALA TURCIMA: Izvoz govedine skočio duplo

Nastup privrednika na sajmu PLMA 21. i 22. maja tradicionalno su organizovali Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS).

U okviru Nacionalnog štanda Srbije na 135 kvadratnih metara štanda, u hali Evropa Plaza 14, rezervisanoj za prehrambene proizvode predstavilo se 15 kompanija: beogradskih ITN Group, Master Fruits, Hibrid, MIN Commerce, Packom International, Laki iz Arilja, Jaffa iz Crvenke, Venac iz Stare Pazove, Agranela iz Valjeva, Fruitica iz Čantavira, PIP iz Novog Sada, Alpis iz Kovina, Par Pak iz Zemuna, Konlid iz Nove Pazove i Carnex iz Vrbasa.

"Sve je više srpskih kompanija zainteresovano da se predstave kao izlagači na sajmu PLMA na Nacionalnom štandu Srbije. Ove godine imali smo sedam novih kompanija. Planiramo da sledeće povećamo izložbeni prostor i očekujemo nove izlagače", rekla je Zorana Delić iz Centra za organizaciju sajmova PKS.

Za srpske kompanije zainteresovane da izvoze svoje proizvode pod robnim markama, sajam je bio šansa za nove poslovne kontakte i mogućnost da udu u globalne, vodeće, maloprodajne lance, dodaje Delić.

Predstavnici Ambasade Srbije u Holandiji posetili su nacionalni štand i u razgovoru sa srpskim izlagačima podržali nastojanja naših kompanija da plasiraju proizvode na zahtevna tržišta kako EU tako i šire.

"PLMA" vise od 30 godina predstavlja vodeće mesto na kome se susreću proizvođači sa predstavnicima najvećih maloprodajnih lanaca.

Ove godine sajam je posetilo preko14.000 strucnih posetilaca iz više od 110 zemalja.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image