mondo.rs

Zvezdina filijala u Prvoj ligi Srbije

Autor:

Grafičar će se od naredne sezone takmičiti u drugom rangu srpskog fudbala.

Zvezdina filijala u Prvoj ligi Srbije Foto: MN Press Detalj sa potpisivanja ugovora između Zvezde i Grafičara, februar 2018. godine

Grafičar je šampion Srpske lige Beograd.

Ekipa koja je filijala Crvene zvezde, tako je dva kola pre kraja takmičenja obezbedila učešće u Prvoj ligi Srbije, drugom rangu srpskog fudbala, što znači još veće izazove za mlade pozajmljene fudbalere iz škole crveno-belih.

Oni su u 28 kola ostvarili 22 pobede, pet remija i jedan poraz (76:20), a bitan doprinos dali su Stanković, Terzić, Nikolić, Cvetković, Stanojev, Gavrić...

"Verovao sam u uspeh ove generacije. Nije bilo lako raditi sa mladim momcima, razvijati ih, a uporedo i postići uspeh. Bila je ovo kvalitetna godina za Crvenu zvezdu i B tim, uspeh koji smo ostvarili budi zadovoljstvo ali nas i obavezuje da nastavimo da radimo kvalitetno i napredujemo", izjavio je trener Milija Žižić.

Mesto u prvoligaškom društvu izgubile su ekipe Teleoptika, OFK Bečej 1918, Novog Pazara i Slobode, a promociju su zaslužili Kabel i Grafičar, dok se na Istoku i Zapadu čeka razrešenje.

Grafičar je u februaru 2018. godine potpisao sporazum sa Zvezdom po kom su postali filijala.

Povezano

Sve vesti