mondo.rs

Hapšenja u Španiji zbog nameštaljki: "Pao" i Bravo

Autor:

Nekadašnji fudbaler Real Madrida navodno stoji iza čitave "akcije" nameštanja utakmica u Španiji

Hapšenja u Španiji zbog nameštaljki: "Pao" i Bravo Foto: Guliver/Lars Baron/Bongarts/Getty Images)

Španska policija uhapsila je ovog jutra više osoba zbog sumnji u nameštanje utakmica u Primeri i Segundi koje su se dogodile tokom sezona 2016/17 i 2017/18.

Kako prenose španski mediji, među privedenima, koji su nameštanjem utakmica zaradili novac od kladionica, uglavnom su fudbaleri, dok je navodno "mozak" čitave operacije bio Raul Bravo, nekada član Real Madrida i Olimpijakosa.

Osim njega, uhapšeni su i Borha Fernandez (ex Valjadolid), Samuel Saiz Alonso (Hetafe/Lids), Injigo Lopez Montanja (Deportivo) i Karlos Aranda (ex Sevilja, Numansija).

Zanimljivo, četvorica od petorice pomenutih igrača počeli su karijeru u Realu.

Raul Bravo u dresu Real Madrida protiv Tariba Vesta iz Partizana. Foto: MN Press Raul Bravo u dresu Real Madrida protiv Tariba Vesta iz Partizana.

Priveden je i predsednik Ueske, gospodin Agustin Lasaosa, kao i šef medicinske službe istog tima Huan Karlos Galindo Lanuza, međutim nema pojašnjenja da li je baš Ueska bila umešana u nameštene utakmice.

Za sada se samo spekuliše da je sumnjiva utakmica Ueske i Himnastika (0:1) iz 41. kola druge španske lige koja je odigrana u maju 2018. godine.

"Zahvaljujemo se policiji na sjajnom poslu koji su uradili i 'razbili' kriminalnu grumu koja stoji iza nameštanja utakmica", saopšteno je iz La Lige.


Prvi čovek španskog fudbala Havijer Tebas potvrdio je da je akcija trajala više od godinu dana, ali da su je zajedno sa organima reda držali u tajnosti.

Očekuje se da do kraja dana bude uhapšeno 11 osoba koji su povezani sa nameštanjem utakmica.

Povezano

Sve vesti