Beta

Bastać: Počeo "referendum" o radovima u Beogradu

Autor:

Građani opštine Stari grad mogu od danas do 16. juna da se izjasne na referendumu o radovima u toj centralnoj beogradskoj opštini, rekao je Marko Bastać, predsednik te opštine koja je raspisala referendum.

12
A- A A+
trg republike radovi Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Predsednik gradske opštine u kojoj je vlast opoziciona u odnosu na gradsku vlast, na konferenciji za novinare na jednoj od lokacija gde se izvode radovi rekao je da ti radovi izazivaju "haosu" i da se o njima nisu izjasnili ni građani ni struka.

Po rečima Bastaća, pravo glasa na referendumu ima 56.000 građana koji će se izjašnjavati u svojim zgradama, ali ako ih akreditovani anketari ne nađu, mogu da to učini u prostorijama opštine Stari grad, svakog radnog dana i vikendom od 8 do 20 časova.

Vesić: Bastać blokirao radnike, nova prijava

Istakao je da se pitanja na referedumu odnose na radove koji vode ka "ukidanju kompletnog saobraćaja na Trgu Republike" i sprečavaju prolaz 60.000 vozila svakog dana, a sprovde se u okviru širenja i popločavanja te zone.

Takođe, građani će se izjašnjavati i o uvođenju trolejbuskog sabraćaja u ulici Gundulićev venac, kao i izgradnji žičare na Kalemegdanu, što je, kako je istakao Bastać, obustavljeno odlukom Upravnog suda.

On je rekao da se referendumom štiti zakon jer se radovi sprovode "van svih pravila, dozvola i zdrave logike".

"Rezultati referenduma biće dostavljeni Skupštini grada", rekao je Bastać, navodeći da se Srpska napredna stranka plaši volje građana i pokušava na sve načine da referendum opstruira.

Opština Stari grad, kako je kazao, ima pravo da raspiše referendum, kao i da građani već dolaze u zgradu te opštine da se izjasne.

"Gradonačelnik je kidnapovan, iza ovog haosa u gradu stoji večiti zamenik Goran Vesić", rekao je Bastać.

Povezano

Sve vesti