MONDO/Tanjug

Nove, redovne aviolinije za Beograd?

Autor:

Nekoliko gradova zainteresovano je za uvođenje trajnih avionskih linija za Beograd, a prvi od njih mogao bi biti let između Srbije i Maroka.

1
A- A A+
avion, letenje, let, putovanje Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Marokanski ambasador u Srbiji Mohamed Amin Belhaž rekao je da im je želja da podstaknu da što veći broj turista iz Srbije ode u Maroko i da je uvođenje te linije veoma važno za njihovu zemlju, prenosi sajt B92.

Sporazum o saradnji u sektoru vazdušnog saobraćaja potpisan između Maroka i Srbije je dokaz čvrste namere za povezivanje dve zemlje.

Niskotarifna kompanija "Er Arabija Maroko" mogla bi da bude prva kompanija koja će imati let od Kazablanke do Beograda, navodi portal EX-YOU aviation news.

Gradonačelnik turističkog grada Sočija u Rusiji inicirao je uvođenje letova za Beograd. Ruski avio-prevoznik "Ifli erlajns" (iFli Airlines) nedavno je dobio dozvolu od federalne avio-kompanije Rosaviatsia da lansira letove iz Sočija u Beograd.

I u regionalnoj državnoj upravi u Ukrajini se, takođe, radi na uspostavljanju letova za Beograd.

"Er Srbija" će, navodi B92, naredne sedmice uvesti letove za Kijev, koji je udaljen oko 540 kilometara istočno od Lavova.

Povezano

Sve vesti