MONDO/Tanjug

Vozači se upozoravaju na nove padavine i radove

Autor:

Kiša, odroni i radovi na putevima širom Srbije

0
A- A A+
kiša, pljusak, nevreme Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Sredina radne nedelje donosi umeren intenzitet saobraćaja na putevima širom Srbije, ali se zbog nestabilnih vremenskih prilika savetuje veći oprez za volanom, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Usporena vožnja moguća je na deonicama koje prolaze kroz stenske useke i klisure usled učestale pojave odrona zemlje i kamena. Najčesći su duž Ibarske, Drinske i Đerdapske magistrale.

Za danas su predviđeni radovi na početku autoputa Ljig – Preljina, gde se radi na montaži promenljivog saobraćajnog znaka i kamere. Prilikom izvođenja radova biće zatvorene preticajne i deo vozne saobraćajne trake, pa će se saobraćaj preusmeravati na zaustavnu traku, uz prisustvo saobraćajne policije.

Radova ima na delu autoputa E75, između Jagodine i Ćuprije, u smeru ka Nišu. Takom izvođenja radova saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom.

Danas počinju radovi na autoputu od Batrovaca prema Kuzminu, pa će vozila usmeravati na levi poluprofil autoputa.

Na naplatnim stanicama u Srbiji nema zadržavanja, a prema poslednjim informacijma Uprave granične Policije na putničkim terminalima na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Na teretnim terminalima, na graničnom prelazu Šid čeka se sat vremena, navodi AMSS i dodaje da često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske i Hrvatske, te da tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

AMSS podseća da je vreme zadržavanja na graničnim prelazima često promenljivo.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti