Beta

Rukometni transfer sezone: Iz Partizana u Vardar!

Autor:

Prelazak golmana Dejana Milosavljeva iz beogradskog u skopski klub ocenjen kao najbolji u sezoni 2018/19.

1
A- A A+
dejan milosavljev Foto: MN Press

Dolazak srpskog golmana Dejana Milosavljeva u skopski Vardar najbolji je transfer sezone 2018/2019. po specijalizivanom rukometnom sajtu "Hendbol planet" (handball-planet.com).

Po no njihovoj oceni, igrač koji je napravio najveći iskorak u tekućoj sezoni je 22-godišnji Milosavljev koji je u Skoplje došao iz Partizana bez većeg međunarodnog iskustva, ali je sezona na golu Vardara od njega napravila važnu zamenu za Arpada Šterbika i Strahinju Milića.

Izbor najboljih 25 transfera u ovoj sezoni, koje predvodi Milosavljev, "hendbol-planet" je naslovio: "Od 'srpskog anonimusa do Dejana Milosavljeva!". (TOP 25 BEST BUY 2018/2019: From "Serbian anonymous" to Dejan Milosavljev!)

Milosavljev je u Vardar došao u julu prošle godine kao veliki talenat. Ideja je bila da bude pomoć Strahinji Miliću, ali je morao da preuzme ulogu prvog golmana, jer je popularni "Džambo" pred sam početak sezone morao da napusti kub zbog prekomerne težine.

Srpski golman koji je bio treći izbor za reprezentaciju na Evropskom prvenstvu 2018. godine, maksimalno je iskristio priliku i briljirao na golu Vardara u regionalnoj Seha ligi i Ligi šampiona.

Sezonu u Seha ligi je završio kao najboli golman, a jedan je od nazaslužnijih je za plasman Vardara na završni turnir Lige šampiona, koji će biti odigran 1. i 2. juna u Kelnu.

Makedonski mediji ističu i da je on prvi favorit za golmana sezone u najjačem evropskom klupskom rukometnom takmičenju.

Povezano

Sve vesti