Bojana Zimonjić Jelisavac

JUŽNI VETAR: Serija, film i pomoć klincima! (VIDEO)

Ekipa najvećeg bioskopskog hita 2018. otkriva šta vas očekuje u seriji i filmu "Južni vetar 2"! Najavljena i humanitarna fondacija za pomoć ustanovi koja decu leči od najtežih bolesti.

JUŽNI VETAR: Serija, film i pomoć klincima! (VIDEO) Foto: Mondo/ Goran Sivački

Film koji je i zvanično pogledao čitav milion ljudi dobija još dva "dela" - seriju i film!


Autorska i glumačka ekipa "Južnog vetra" otkrila je da ćemo gledati 14 epizoda serije, kao i dugometražni nastavak najvećeg bioskopskog hita 2018. godine.

Južni vetar: Najgledaniji srpski film?

Vremenski tok ove priče izgleda ovako - posle filma "Južni vetar", gledaćemo seriju koja se na njega direktno nastavlja, a nakon serije drugi deo filma, koji se radnjom nadovezuje na dešavanja iz serije. I serija, i film stižu 2020. godine.

"Svesni smo da je 'Južni vetar' napravio kvalitativni pomak, i sada moramo da nadmašimo taj standard, i režijom, i produkcijom, i glumački. Snimamo već nekoliko nedelja i veoma smo zadovoljni za sada dobijenim materijalom," rekao je Miloš Biković, koji igra Petra Maraša.

Izvor: MONDO

Režiju potpisuje Miloš Avramović, koji je sa Petrom Mihajlovićem i autor scenarija. Naravno, tu su i nova imena, koja autori ne žele previše da otkrivaju, ali znamo da ćemo u jednoj od uloga gledati Vuka Kostića, dok se ekipi pridružuju i internacionalni glumci.

"Želimo da se zahvalimo RTS-u koji je prepoznao da ova ideja može da bude i serija. Snimamo u Srbiji, Crnoj Gori, ali i Italiji, i podižemo ovaj projekat na jedan viši nivo," rekao je Avramović.

Glavnu žensku ulogu tumači Jovana Stojiljković, čija će Sofija u nastavku biti mama - Maraš i ona dobili su sinčića.

"Imaću priliku da istražim tu emotivnu nit, ulogu majke, u ovoj važnoj seriji. Celo ovo iskustvo zaista deluje kao da snimamo film," rekla je ona, a njen kolega Miodrag Radonjić se nadovezao - "kao da snimamo DESET filmova".

Ekipa je najavila još jedan važan projekat, a to je pokretanje humanitarne fondacije za decu, onkološke pacijente.

"Deo prihoda od filma biće namenjen obnovi i pomoći dečje onkologije" rekli su autori.

"Interesovanje koje je film izazvao je ogromno, a naša je dužnost da kroz kulturu i umetnost prožimamo i opšte korisna pitanja," rekla je Jovana Stojiljković.

Povezano

Sve vesti