MONDO/Tanjug

Vozači, čuvajte se vode na putevima

Autor:

Zbog mogućih pljuskova širom Srbije vozači se savetuju da voze pažljivije i sporije

0
A- A A+
novi sad pljusak, kiša, nevreme Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U Srbiji će i danas biti nestabilne vremenske prilike, pa se vozačima savetuje veći oprez za volanom, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Uslovi vožnje će biti slični jučerašnjim, s promenljivim stanjem kolovoza od suvog do mokrog, dok zbog mogućih jačih pljuskova na pojedinim deonicama može biti prisutna i veća količina vode koja popunjava ulegnuća i neravnine na putu.

 Zbog toga se vozačima savetuje posebno oprezna vožnja prilikom prolaska kroz veću vodu na putu.

U šumskim predelima moguća je veća količina zemlje na putevima, a kroz stenske useke i klisure česta je pojava odrona.

Radovi se izvode na mnogim putevima u Srbiji.

Do 09. juna, izvode se radovi na sanaciji oštećenog kolovoza, na autoputu u zoni petlje Vodanj, pravac Niš – Beograd. Saobraćaj je na tom delu puta preusmeren preko postojećih službenih prolaza, i odvija se dvosmerno. Za saobraćaj je zatvoren deo petlje Vodanj – isključenje iz Niša ka Vodnju i uključenje iz Vodnja ka Beogradu.

Na Ibarskoj magistrali, kod mesta Meljak, radi se na redovnom održavanju puta uz naizmenično propuštanje vozila uz semaforsku signalizaciju. Planirano trajanje je do 01. jula.

Na naplatnim stanicama u Srbiji nema zadržavanja, dok na putničkim graničnim prelazima nema zadržavanja dužih od 30 minuta.

Teretna vozila na Batrovcima čekaju oko 300 minuta, na Sremskoj Rači i Šidu sat vremena.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti