mondo.rs

Šta će doneti nova sezona Superlige sa novim imenom?

Autor:

Određen termin za početak sezone 2019/20. u najjačem rangu domaćeg fudbala. Superliga od sledeće sezone ima sponzora - kineski Linglong. Obećani novi tereni.

21
A- A A+
fudbal, superliga Foto: MN Press

Superliga Srbije u sezonu 2019/20. ulazi sa generalnim sponzorom kojeg nije imala neko vreme - kineskom kompanijom "Linglong" - a početak takmičenja zakazan je za 20. jul.

Za lepši i bolji fudbal - novi tereni superligaša

Većina superligaša pripreme će početi sredinom juna, a prvi će takmičarske obaveze imati fudbaleri Crvene zvezde. Oni će već 9. ili 10. jula igrati u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a revanš ih čeka nedelju dana kasnije.

Radnički iz Niša i Čukarički će 11. i 18. jula učestvovati u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a od drugog kola - 25. jula i 1. avgusta - počeće Partizan.

Svoje rivale na međunarodnoj sceni, naši klubovi saznaće posle žrebova 18. i 19. juna.

Podsetimo, novi članovi Superlige su TSC, Javor i Inđija, a ispali su Bačka, Zemun i Dinamo Vranje. Titulu će braniti dvostruki uzastopni šampion, Crvena zvezda.

Ono što je najvažnije jeste da li će takmičenje biti regularno. A ovo sve zbog optužbi i tvrdnji nezadovoljnih, pre svih trenera Dinama iz Vranja Dragana Antića, koji je napao porodicu Tončev (Radnički iz Niša i Radnik iz Surdulice), rekavši da je "20 ili 30 utakmica Sperlige bilo namešteno" i da su sudije, po nalogu Dušana Mrakića "izvele pljačku".

Odgovorio mu je Fudbalski savez Srbije, kroz reagovanje Oficira za integritet Ivana Petrića, koji je pozvao Antića da dostavi dokaze o nameštenim utakmicama, na šta ga obavezuju propisi.

Zanimljivo je da je Petrić u tom reagovanju, podsetio da je Antić bio kažnjavan zbog "nečasnih radnji u fudbalu", da je reč o osobi "veoma sumnjivog morala i moralnog kredibiliteta", ali mu je ipak bilo dozvoljeno da radi u najjačoj ligi u Srbiji, kao i to da mu po službenoj dužnosti nije uručen poziv da dođe u FSS i objasni svoje tvrdnje. I dokaže ih, ako može.

Povezano

Sve vesti