mondo.rs,Beta

Gojković: Zašto je Savez za Srbiju u izveštaju EK?

Autor:

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je danas, na sastanku sa šefom misije Evropske unije(EU) u Srbiji Semom Fabricijem, da se u delu zveštaja Evropske komsije, koji govori o radu parlamenta, pominje Savez za Srbiju.

22
A- A A+
maja gojković, ana brnabić Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Ona je istakla da SzS nije parlamentarna stranka, niti je učestvovao na poslednjim parlamentarnim izborima.

"Ni u zemljama EU ne tretiraju na jednak način stranke koje su u parlamentima sa onim vanparlamentarnim", rekla je Gojković, koja je navela da će nastaviti da poziva predstavnike opozicionih stranaka na kolegijum, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Gojković je rekla da ne može da se složi da su protesti u Srbiji bili potpuno mirni, kako je navedeno, kao i da u izveštaju EK nije konstantovan upad u RTS, u čemu je učestvovalo i nekoliko poslanika.

Prema njenim rečima, u poređenju sa drugim zemljama regiona, gde opozicione stranke ne učestvuju u radu parlamenta od konstituisanja, te zemlje ipak bolje prolaze u izveštaju o napretku.

Izveštaj Evropske komisije: Šta se očekuje od Srbije

Fabrici je ukazao i da "sastanak vidi kao prostor da se razmene mišljenja o izveštaju i snažno ohrabri pokretanje inicijative kako bi se poboljšao rad parlamenta".

On je "naglasio da EU veruje u ulogu parlamenta, koji je važan i da zato svima daje poruku da rad izvan parlamenta nije dobar znak", navedeno je u saopštenju.

Povezano

Sve vesti