mondo.rs,mondo.me

Navijači Lovćena kao Arja Stark! (FOTO)

Autor:

Navijači Lovćena sa Cetinja istakli transparent u finalnoj utakmici Kupa Crne Gore protiv Budućnosti u Podgorici inspirisani hit serijom "Igra prestola".

4
A- A A+
Navijači Lovćena Foto: MONDO/www.mondo.me

  "Not Today" (Ne danas), poruka je navijača Lovćena sa južne tribine stadiona Pod Goricom., na finalnoj utakmici crnogorskog kupa (više o utakmici pročitajte na stranici naše redakcije u Crnoj Gori).

Navijači kluba iz prestonice Crne Gore (Cetinje je prestonica, Podgorica glavni grad) očigledno su bili inspirisani serijom "Igra prestola" (Game of Thrones), a posebno epizodom kada jedna od glavnih junjakinja Arja Stark vešto i spretno ubija Kralja noći, simbola tame, i tako prekida epsku bitku Vojske živih i Armije mrtvih.

Ta epizoda čekala se, gotovo, od početka serije, koja je trajala desetak godina, a poruka sa transparenta je jedna od najcitiranijih rečenica nakon te epizode, čak je postojao i hešteg na društvenim mrežama #NotToday.

To je jedna od ključnih replika u seriji kada učitelj mačevanja podučava Arju Stark šta se odgovara kada dođe Smrt. Odgovor je: "Ne danas" (Not Today).

"Postoji samo jedan Bog - to je Smrt. I postoji samo jedna poruka koju govorimo Smrti (u lice): Ne danas", kaže joj on.

Isti taj dijalog Arja vodi sa Crvenom vešticom - Melisandrom - pre konačnog raspleta, odnosno poteza koji je oduševio sve ljubitelje ove serije.

Internet je "podivljao": Arja Stark na presto! (VIDEO)

IGRA PRESTOLA: Znate li koji lik je Srbija?

Povezano

Sve vesti