mondo.rs

Elton Džon: Sramota me što sam Britanac

Autor:

"Srce mi se cepa zbog Bregzita, a ja nisam imperijalistički, engleski idiot. Ja sam Evropljanin", rekao slavni muzičar na koncertu u italijanskoj Veroni.

Elton Džon: Sramota me što sam Britanac Foto: Guliver/Getty Images/Vittorio Zunino Celotto

Elton Džon je na svojoj poslednjoj velikoj svetskoj turneji. Muzičar koji je napravio mnogo vanvremenskih hitova osetio je potrebu tokom koncerta u Veroni da kaže nešto o Bregzitu, odnosno odluci većine građana Velike Britanije da na referendumu kažu "NE" Evropskoj uniji.

Njega je iskreno sramota zbog toga!

"Sramota me je šta je uradila moja zemlja. Srce mi se cepa, ne samo meni... Muka mi je od političara, posebno britanskih. Muka mi od Bregzita, ja sam Evropljanin, nisam glupi, kolonijalistički, imperijalistički, engleski idiot!", rekao je 72-godišnji Elton Džon tokom koncerta u italijanskom gradu.

Nastup u Veroni možete da pogledate OVDE

Pre tri godine, Britanci su većinom glasova odlučili da napuste Evropsku uniju, ali do danas taj proces nije završen, a pitanje je kada će i da li će, jer su probijeni svi mogući rokovi. A u međuvremenu, britanska premijerka Tereza Mej je podnela ostavku upravo zbog nemogućnosti da taj proces sprovede do kraja.

Elton Džon je i ranije govorio o Bregzitu u negativnom kontekstu.

"Mislim da ljudima nije saopštena istina o Bregzitu od samog početka. Obećano im je nešto potpuno suludo, besmisleno i potpuno ekonomski nemoguće", rekao je on jula 2018. godine.

Slikovito je opisao Bregzit: "To je kao da vas neko ubaci u lavirint vezanih očiju, izvrti vas 16 puta a vi treba da nađete izlaz".

Tvorac sjanih pesama i velikih hitova "Rocketman", "Candle in The Wind", "Don't Let the Sun Go Down on Me", "Nikita", "Don't Go Breaking My Heart", "I'm Still Standing", "Sacrifice", "Sorry Seems to Be the Hardest Word", trebalo bi da objavi svoju autobiografiju na jesen.  

Povezano

Sve vesti