mondo.rs

Potvrđeno je: Cedevita i Olimpija nastavljaju zajedno

Autor:

Hrvatski i slovenački klub sledeće nedelje predstavljaju detalje tog partnerstva.

45
A- A A+
Cedevita Markota Foto: MN Press

U četvrvtak je najavljeno kao ekskluzivna informacija, a u petak potvrđeno sa zvaničnog mesta.

KK Cedevita je dan posle gubitka titule i prekida petogodišnje dominacije u Hrvatskoj potvrdila pregovore sa Olimpijom o partnerstvu, koje zagrebački mediji najavljuju kao spajanje u jedan klub: Olimpiju Cedevitu.

U petak je na adrese redakcija u Hrvatskoj i Sloveniji poslat poziv na konferenciju za novinare na kojoj će biti više reči o tom projektu.

"S veseljem možemo potvrditi da su u toku pregovori sa slovenačkkim partnerima u košarkaškom klubu Petrol Olimpija Ljubljana. Detalje projekta ćemo vam predstaviti na konferenciji za novinare zakazanoj u utorak, 4. juna, u dvorani Stožice u Ljubljani, gde će o projektu govoriti predsednik KK Olimpija Tomaž Berločnik i predsednik KK Cedevita Emil Tedeski", piše u saopštenju Cedevite.

Očekivano je da posle te konferencije bude jasnije mnogo pojedinosti - poput nedoumice oko toga čiji će taj klub biti predstavnik sledeće sezone - Slovenije, koja je već ispunila svoju kvotu od dva tima (bez eliminisane Olimpije) ili Hrvatske, čije bi mesto ovim potezom bilo "preseljeno" u Ljubljanu.

U svakom slučaju, čini se da definitivno nastaje KK Olimpija Cedevita.

Povezano

Sve vesti