Fonet,mondo.rs

Goraždevac: Novi zajednički protest Srba i Albanaca!

Autor:

Stanovnici Goraždevca, Počešća, Krstovca i okolnih sela, i Srbi i Albanci, ponovo su protestovali zbog odlaganja hemijskog otpada firme Swiss u lokalnom pogonu fabrike u Goraždevcu.

2
A- A A+
kosovo priština albanci kosovska mitrovica Foto: MONDO, Mario Milojević

Predstavnik sela Krstovac, Sokolj Đeferaj, rekao je da sumnjaju da se radi o korupciji.

"Na osnovu ove dokumentacije koju posedujemo, mi sumnjamo da su dokumenta falsifikovana. Dežurnom javnom tužiocu smo prijavili slučaj, i pokrenut je proces. Takođe smo slučaj prijavili i nadležnom ministarstvo u Prištini. Mi tražimo da se ove materije izmeste na neku drugu lokaciju i naša obaveza je da izađemo na nenasilne proteste zajedno sa građanima svih ovih sela", rekao je Đaferaj, prenose Radio Goraždevac i KoSSev.

Miloš Dimitrijević, predstavnik Srpske liste i privremenog organa u opštini Peć je zatražio da se hemijski otpad izmesti.

"Tražimo i apelujemo na sve međunarodne snage da ulože mnogo više truda da izmeste ove opasne materije iz ove fabrike, zbog nas i naše dece", poručio je Dimitrijević.

On je rekao da se danas u Prištini održao sasatanak kosovskih i međunarodnih predstavnika povodom ovog problema.

Srbi i Albanci zajedno: Neće hemijski otpad

"Pošto iz Peći nismo dobili informaciju, ja vam odavde odgovorno tvrdim da ćemo da dobijemo informaciju šta se upravo desilo i kakav je ovo kriminal napravljen prema ovom narodu, ovde gde živimo zajedno, jer smo stvorili dobar suživot sa svim komšijama i prijateljima", rekao je Dimitrijević.

Učesnici protesta sastaće se predstavnicima Ministarstva za životnu sredinu, predstavnicima opštine i međunarodne zajednice u ponedeljak u deset časova.

Povezano

Sve vesti