mondo.rs,Tanjug

Rusija: Ovo će imati dalekosežne posledice! (VIDEO)

Autor:

Odluka nepriznate republike Kosova o proglašavanju ruskog diplomate Mihaila Krasnoščenkova, službenika UN misije na KiM za personu non grata izazvaće međuetničke napetosti i imaće dalekosežne posledice.

Rusija: Ovo će imati dalekosežne posledice! (VIDEO) Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

To poručuje Ministarstvo spoljnih poslova Rusije u zvaničnom komentaru na najnovije događaje na severu KiM.

Ne vodeći računa o njegovom diplomatskom imunitetu, Krasnoščenkov je bio zadržan i žestoko pretučen tokom operacije kosovske policije u srpskim opštinama na severu KiM, navodi se u saopštenju službe za saradnju s medijima Ambasade Rusije u Beogradu.

Haradinaj proglasio Rusa "personom non grata"

On se trenutno leči u Beogradu, a ruski MIP postupanje kosovskih službenika smatra nastavkom "neprikrivene politike usmerene na podizanje međuetničkih napetosti u regionu, ali i nepoštovanjem međunarodnih normi diplomatske komunikacije".

Na Kosovu pretučen i RUS!

"U suštini, ova demonstracija nepoštovanja UN od strane Prištine predstavlja presedan koji će imati dalekosežne posledice", navodi se u saopštenju uz poruku da je nemoguće ne primetiti da će takvi "udarci" biti mogući toliko koliko vlast u Prištini bude imala podršku Zapada.

Pretučen Rus iz Unmika stigao u Beograd

Rusija će nastaviti da primenjuje sve neophodne mere za zaštitu svoji građana u skladu s međunarodnim pravom i nacionalnim zakonodavstvom, poručio je ruski MIP.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je posetio pretučenog Rusa koji je juče prebačen iz Kosovske Mitrovice na VMA.

Izvor: Tanjug

Predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin posetiće 3. juna Srbiju i sa predsednikom Srbije razgovaraće o hapšenju saradnika misije Ujedinjenih nacija na Kosovu, kao i o zaoštravanju situacije u južnoj srpskoj pokrajini, preneo je Sputnjik.

Krasnoščenkova je 28. maja pretukla kosovska policija i dijagnostikovani su mu prelomi lobanje i gornje vilice.

Povezano

Sve vesti