mondo.rs,Tanjug

Nova poruka Rusije EU zbog Prištine!

Autor:

Evropska unija je izgleda indiferentna po pitanju akcija vlasti u Prištini, umesto da od njih zahteva da ispune svoje obaveze, izjavio je danas stalni predstavnik Rusije pri EU, Vladimir Čižov.

22
A- A A+
kosovo, kfor, rosu Foto: Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

  "Vidimo da EU ima pasivan odnos prema onome što se dešava na KiM. EULEKS nije učinio ništa da zaustavi akciju kosovske policije. Tom akcijom prekršeni su sporazumi postignuti pod posredništvom same EU", istakao je Čižov, penosi Tass.

On je podsetio da je jednom od stavki sporazuma postignutog pod pokroviteljstvom EU zabranjeno prisusustvo policajaca nouružanih dugim cevima u opštinama na severu pokrajine, nastanjenim Srbima.

Rusija: Ovo će imati dalekosežne posledice! (VIDEO)

"Uprkos svemu, ruski državljanin, pripadnik UNMIK-a Mihail Krasnoščenkov udaren je u glavu kundakom mitraljeza, a ne pištolja", rekao je Čižov.

Rusa tukli kundakom po licu, posetio ga Vučić (VIDEO)

On smatra da postoji opasnost od "eskalacije konflikta" između Beograda i Prištine i da su potrebni ozbiljni napori kako bi to bilo sprečeno.

"Neophodno je da Evropska unija zatraži od Prištine da ispuni svoje obaveze i da prestane da im gleda kroz prste", istakao je ruski diplomata.


Povezano

Sve vesti