• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Narodno pozorište:Novo "Labudovo jezero" i poseban gost

Izvor MONDO/Tanjug

Jedina baletska premijera nacionalnog teatra je nova verzija kultnog baleta, a specijalni gost iz Rusije igraće ga ove jeseni!

 Narodno pozorište Labudovo jezero Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Nova koreografska verzija baleta Petra Iljiča Čajkovskog "Labudovo jezero", prema Marijusu Petipu i Lavu Ivanovu, a u koreografiji i režiji Konstantina Kostjukova, biće premijerno izvedena 2. juna na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, najavljeno je u nacionalnom teatru.

U kostimima i scenografiji proslavljenog italijanskog modnog kreatora, dizajnera i kostimografa Renata Balestre, nastupiće celokupni ansambl Baleta i Orkestar Narodnog pozorišta u Beogradu, pod dirigentskom upravom Đorđa Pavlovića.

U glavnim ulogama su Tatjana Tatić, koja igra belog i crnog labuda - Odetu i Odiliju, Igor Pastor kao Princ Zigfrid i Jovica Begojev kao Grof Rotbart. RTS prenosi da će ove jeseni slavni ruski igrač Sergej Polunjin, koji je nedavno oduševio srpsku publiku tokom tri večeri u Narodnom pozorištu, gostovati u ovom baletu.

Suštinu ovog antologijskog dela, za koje Čajkovski nije ni pretpostavljao da će postati ezoteričan, magičan, snažno ekspresivan i najigraniji balet u istoriji, čine zakletva kao iskušenje ljubavi i prevare, sazrevanje kroz odluke, ljudsko dvojstvo, lukavost, žrtvovanje, sjedinjavanje u fiktivnoj smrti i apoteoza idealnoj ljubavi.

Konstantin Kostjukov istakao je da je "Labudovo jezero" baletski dijamant.

"To je jedina baletska predstava koju će publika uvek iznova gledati jer ta genijalna muzika i pokret na sceni prosto omamljuju ljude. 'Labudovo jezero' je za balet verovatno isto što su za dramu Nušić ili Šekspir. Koreografija naše verzije 'Labudovog jezera' zahtevna je, jer balet kao i sve oblasti traži više od protagonista. Pred igračima su bili veliki izazovi i zahtevi, ali se nadam da će publika doživeti baletski praznik i nešto uzvišeno 2. juna na premijeri", kazao je Kostjukov.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE