Tanjug

GORELI EMIGRANTI: 29 povređenih u centru u Kladuši

Autor:

Najmanje 29 osoba povređeno je u velikom požaru koji je jutros oko 6:30 izbio u privremenom prihvatnom centru za nekoliko stotina emigranata "Miral" u Velikoj Kladuši.

4
A- A A+
ilustracija Foto: MONDO/ Vedran Ševčuk ilustracija

Devetnaest migranata, najviše sa frakturama stopala i potkolenice, primljeno je u Kantonalnu bolnicu u Bihaću nakon što je izbio požar u prihvatnom centru u Velikoj Kladuši, piše portal Klix.ba.

"Pola ih je ostalo na daljoj hospitalizaciji, a među njima je i jedna osoba koja je zadobila teške povrede", rekao je dežurni lekar u Kantonalnoj bolnici "Dr Irfan LJubijankić" u Bihaću.

Migranti su se povredili dok su skakali sa prozora kada su bežali od vatrene stihije.

Vatrena stihija zahvatila je zgradu u gradu na severozapadu Bosne i Hercegovine a na snimku objavljenom na portalu Klix.ba vidi se kako migranti iskaču kroz prozor da bi se spasili od požara.

Kako je za sajt rečeno u policiji, na licu mesta je veliki broj vatrogasaca, a nekima od povređenih pomoć se ukazuje u Domu zdravlja u Velikoj Kladuši, dok su neki upućeni u Kantonalnu bolnicu u Bihaću.

Požar u centru Beograda izazvali migranti!

Tačan uzrok požara biće poznat nakon uviđaja koji će početi pošto se požar lokalizuje i putpuno ugasi, a prema prvim, nezvaničnim informacijama, uzrok je ljudska nepažnja.

Brojni emigranti trenutno se nalaze ispred objekta i s nevericom gledaju vatru i dim koji se nadvija iznad zgrade.

Pre dva dana Operativni štab za pitanje migracija u BiH razmatrao je mogućnost izmeštanja iz urbanih sredina dva prihvatna centra, "Bira" u Bihaću i "Miral" u Velikoj Kladuši, i da ih izmesi na novu lokaciju u mestu Vučijak.

Povezano

Sve vesti