mondo.rs

Eksplozije u Rusiji: Broj povređenih porastao na 79!

Autor:

Serija eksplozija potresla je krug fabrike eksploziva Zavoda Sverdlovsk u gradu Dzeržinsku, u oblasti Nižnji Novgorod, u Rusiji. Povređeno je više od 70 ljudi, a ima i nestalih, javili su ruski mediji.

14
A- A A+
eksplozija,pečurka, Foto: Screenshot/Youtube/У хайпа на хвосте!


Nešto je opasno krenulo po zlu u proizvodnji eksploziva u ruskoj fabrici TNT-a "Kristal". Serija detonacija čula se iz fabričkog kruga a služba za vanredne situacije je javila da ima povređenih i nestalih.

Od jutros kada je javljeno za eksploziju bilans povređenih rastao je od 19, do 38 i poslednja cifra bila je 42 povređena. Nema poginulih.

Broj povređenih sada se popeo na 79.

U eksploziji je oštećeno pet zgrada fabrike i oko 180 stambenih zgrada, javile su gradske vlasti.

"Prema poslednjim informacijama 79 osoba zatražilo je lekarsku pomoć posle eksplozije u Kristalu, 38 radnika u fabrici i 41 stanovnik grada. Nema dece među povređenim", navelo je u saopštenju Ministarstvo zdravlja.

Petnaest ljudi je zbrinuto u bolnici, od kojih je jedna osoba u teškom stanju, naveo je isti izvor, koji je dodao da nema mrtvih.

Povređeni su pogođeni fragmentima šrapnela, ranije je rekao portparol bolničkih vlasti, prenela je ruska agencija Interfaks.

Portparol regionalnog Ministarstva za vanredne situacije rekao je da je u fabrici "Kristal" ugašen požar.

Izvor: eksplozija


Dve osobe se vode kao nestale.

Izvor: Youtube/Вести

Nakon prve eksplozije usledile su još dve, saopštile su službe za vanredne situacije.

"Eksplozija se dogodila u radionici za izradu trinitrotoluena ili TNT-a", rekao je portparol službi za vanredne situacije.

Prema prvim informacijama, eksplozija se desila zbog poremećaja u proizvodnji i ne pominje se mogućnost spoljnjeg uzroka, kakav bi bio teroristički napad.

Navedeno je i da je u jednoj od zgrada instituta izbio požar kao posledica eksplozije.

Opasnosti od zagađenja vazduha nema.

Nesreća se dogodila u naučno-istraživačkom institutu "Kristal" u Djeržinsku koji se nalazi oko 400 kilometara istočno od Moskve u oblasti Nižni Novgorod.

Institut "Kristal" je otvoren pedesetih godina prošlog veka i bavi se stvaranjem eksplozivnih materija, kao i tehnologija za njihovu bezbednu proizvodnju, testiranje, transport i korišćenje.

Povezano

Sve vesti