mondo.rs

Sari rekao: Ja bih da idem iz Čelsija

Autor:

Tek što je ostvario svoj najveći trenerski uspeh, Mauricio Sari odlučio da napusti londonski klub. Sledeća stanica - Juventus? Falji Ramadani, njegov agent, "završava stvari".

2
A- A A+
Mauricio Sari, Saari Foto: Guliver/Getty images/Shaun Botterill

"Idem ja, da se ne ljubimo", otprilike je ovako poručio 60-godišnji Italijan upravi Čelsija u petak.

Informaciju da je odlučio da napusti klub posle osvojene Lige Evrope i obezbeđenog plasmana u Ligu šampiona naredne sezone (doduše, to je uradio i kroz Premijer ligu) preneli su svi engleski mediji, pozivajući se na saznanja italijanskog ogranka "Skaj sportsa".

Razgovore sa čelnicima Čelsija imao je najpre Sari, a potom njegov agent Falji Ramadani, koji je doputovao u London, a potom se vratio u Italiju.

Ali, tek treba da razgovara sa gazdom Čelsija - Romanom Abramovičem.

Prema navodima "Skaj sports Italija", nakon odlaska Masimilijana Alegrija iz Juventusa, Sari je definitivno prvi kandidat da popuni upražnjenu klubu prvaka Italije. Mada su oprečne informacije o tome da li "Stara dama" hoće njega ili nekog drugog (a želje su Maurisio Poketino i Pep Gvardiola).

Prema nekim tvrdnjama, Sari se dogovorio sa Juventusom, koji mu je ponudio ugovor do 2022. godine, a torinski klub bi trebalo i da plati obeštećenje Čelsiju, s obzirom na to da Sari ima ugovor sa "plavcima" još godinu dana (uz klauzulu produžetka za još jednu).

Tačnije, Juventus bi trebalo da otkupi ugovor koji se tiče Sarijeve plate za narednu sezonu, a ona je pet miliona funti.

"Odlučiću posle nekoliko dana. Znate dobro da volim Premijer ligu, taj nivo takmičenja, kvaliteta. Srećan sam što sam u Čelsiju, jednom od najboljih klubova Premijer lige, koja je jedno od najboljih takmičenja na svetu. Dakle, srećan sam sada, počeo sam da osećam ovaj klub kao svoj. Ali, naravno, želim da znam da li su i u klubu srećni, da i njih čujem da li možemo da napredujemo", rekao je Sari u večeri osvajanja Lige Evrope.

Sari, koji je svojevremeno radio u banci, počeo je trenersku karijeru u četvrtoj italijanskoj ligi i posao trenera obavlja već 29 godina.

Od 1990. do 2005. bio je trener u Seriji D (četvrta italijanska liga), pa je radio i u trećoj i drugoj italijanskoj ligi, od 2012. do 2015. godine bio je na klupi Empolija, a do 2018. godine radio je kao trener Napolija.

Potom je otišao u Čelsi, sa kojim je ove sezone bio treći u Premijer ligi i potom osvojio Ligu Evrope, što je njegov najveći trenerski uspeh. Čelsi u Ligi Evrope nije doživeo nijedan poraz (12 pobeda i tri nerešena meča).

Mauricio Sari je u svim takmičenjima ove sezone sa Čelsijem pobedio u 39 utakmica, a samo je Žoze Murinjo uspešniji od njega u istoriji londonskog kluba - 42 pobede u prvoj trenerskoj sezoni "plavaca" 2004/05.

Povezano

Sve vesti