Evo sjajnog recepta kada želite da spremite nešto slatko, što uz to i izgleda lepo "na oko".

Sastojci:

300 grama tamne čokolade

50 grama šećera u prahu

100 grama putera

30 grama oraha (ili umesto toga lešnik, bademi...)

4-5 kapi ruma

Priprema:

Margarin i čokoladu stavite u posudu i istopite ih na pari. Kada se rastope, dodajte šećer u prahu i izmešajte da se smesa sjedini, a zatim dodajte i rum.

Silikonskom četkicom ovu smesu namažite po kalupu za praline, pa ostavite kratko u frižider da se čokolada stegne. U međuvremenu, iseckajte orahe i dodajte ih u ostatak smese, pa promešajte.

Izvadite kalup iz frižidera i smesom napunite praline, pa ih vratite u frižider da se još stegnu. Poslužite ih hladne.

Imate li vi neki dobar recept za praline? Pišite nam u komentarima!