
Sezona je mladog graška, a evo jednostavnog recepta za pastu u sosu, u kojem je on glavna "zvezda"! Recept je pogodan i za početnike.
Sastojci:
400 grama suve testenine po izboru
300 grama mladog graška
Dva čena belog luka
200 mililitara pavlake za kuvanje
Kašika maslaca
So, biber
Parmezan
Priprema:
Testeninu skuvajte po uputstvu s pakovanja.
U tiganju zagrejte maslac, i dodajte sitno seckani beli luk. Umešajte grašak, i kuvajte tri-četiri minuta, dok ne smekša. Zalijte pavlakom za kuvanje, narendajte malo parmezana, i po potrebi malo vode u kojoj se kuvala testenina, da sos ne bi bio previše gust. Posolite, i pre služenja začinite sveže mlevenim biberom i parmezanom.
Koja je vaša omiljena brza pasta? Recite nam u komentarima, a pogledajte i našu prolećnu pastu sa povrćem i pistaćima!