MONDO/Beta

VK Šabac napao sudije i Savez: Više ne trpimo otimanje

Autor:

Domaćin "majstorice" izuzetno ljut nakon druge utakmice serije za titulu protiv Crvene zvezde. "U sredu nećemo trpeti udarce", najavljeno je.

21
A- A A+
vaterpolo lopta pokrivalica Foto: MN Press


Vaterpolo klub Šabac saopštio je u nedelju da je finalna serija prvenstva Srbije protiv Crvene zvezde "na ivici regularnosti", kao i da se nadaju da će šampion biti odlučen "isključivo na odnosu kvaliteta u bazenu".

To saopštenje objavljeno je posle subotnje pobede Crvene zvezde u drugoj utakmici serije koja se igra na dve pobede. Šampiona Srbije daće "majstorica", zakazana za sredu u Šapcu, na bazenu aktuelnog osvajača Kupa Srbije.

"Sudije Raković i Golijanin dozvoljavali su 'prljavu' igru vaterpolista Crvene zvezde. Dopuštali su udaranje preko vode, bez sankcionisanja arbitara domaći su udarali u lice naše igrače. Nejednakim kriterijumima onemogućili su ravnopravnu igru centara Šapca. Ovo je samo deo onoga čime smo nezadovoljni i zbog čega tvrdimo da je finalna serija na ivici regularnosti", navode u VK Šabac.

Predstavnici tog kluba smatraju da su žrtve "otimanja".

"Stižu nam poruke i pozivi podrške od naših reprezentativaca, vaterpolo radnika iz Srbije, sportskih prijatelja iz Hrvatske i Crne Gore koji ističu da je sve ovo antipropaganda vaterpola i kolokvijalno rečeno 'otimanje' u vaterpolu", dodaje se u saopštenju.

Rukovodstvo VK Šabac navodi da "neće dozvoliti da neko na takav način otme titulu na našem bazenu".

"Mi želimo da pobedi sport, da presudi bolja igra, koncentracija, manje grešaka, a ne da 'presudu' donese neko, negde van bazena i van interesa našeg sporta. Svojim odlukama Vaterpolo savez Srbije od sporta i svega što on predstavlja, pravi suprotnost. Do sada smo trpeli sve udarce i one u bazenu i one van njega, ali dosta je toga, to se u sredu neće dogoditi", dodali su u VK "Šabac"

Povezano

Sve vesti