mondo.rs

Luda družina Đanmarka Poceka počistila Armani

Autor:

Iznenađenje u polufinalu plej-ofa italijanskog šampionata gde titulu neće odbraniti evroligaš Armani.

Luda družina Đanmarka Poceka počistila Armani Foto: MN Press

Armani nikako ne uspeva da odbrani titulu u Seriji A!

Evroligaša i aktuelnog šampiona Italije ovoga puta je zaustavio Dinamo Sasari u polufinalu - i to više nego ubedljivo, slavivši u svega tri utakmice.

Tim koji sa klupe predvodi Đanmarko Poceko je sinoć posle produžetaka na Sardiniji slavio 108:96 (29:21, 22:31, 23:14, 15:23, 19:7) i tako stigao do meča za trofej gde će se boriti sa boljim iz dvoboja Venecije i Kremone (trenutno 1:1).

U kakvoj je formi Sasari možda najbolje govori podatak da su u seriji od 22 uzastopne pobede, što je posebno netipično u završnici sezone kada su u toku plej-of utakmice.

KAKAV JE LAF POCEKO: "UZMITE KARTICU I UŽIVAJTE DO MILE VOLJE"

Poceko radi fantastičan posao sa timom sa Sardinije pošto ih je preuzeo u februaru i sa njima osvojio FIBA Evropa kup, odnosno lansirao ih do četvrte pozicije italijanskog šampionata i ubedljivih plej-of pobeda nad Brindisijem (3:0) i Armanijem (3:0).

S obzirom na to da je tim iz Milana imao još jednu razočaravajuću sezonu, videćemo šta će se dešavati sa trenerom Simoneom Pjaniđanjem i da li će ga klub smeniti.

Prisetite se i epizode MONDO podkast "Šesta lična" u kojoj je gostovao Duško Savanović i ispričao mnogo anegdota o Dinamo Sasariju.

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti