MONDO/Tanjug

Poplava i odroni zatvorili pojedine puteve u Srbiji

Autor:

Nekoliko lokalnih putnih pravaca u Srbiji je zatvoreno zbog obilnih padavina. Danas se očekuju nove.

0
A- A A+

novi sad pljusak, kiša, nevreme Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Na području južne, centralne i istočne Srbije danas se očekuje oko 30 litara kiše po kvadratnom metru, lokalno i više za 12 sati. Ponegde su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode sa pojačanim vetrom i pojavom grada.

Nestabilne vremenske prilike obeležavaju početak i ove radne nedelje, pa iz Auto-moto saveza Srbije vozačima savetuju da vožnju i brzinu prilagode uslovima na putu.

Zbog padavina prethodnih dana, koje su najavljene i za danas, postoji mogućnost nanosa veće količine zemlje i mulja, što povećava klizavost puta, smanjuje stabilnost i otežava upravljanje vozilom.

Učestali odroni karakteristični su za ovakve vremenske prilike, a predstavljavaju još jednu veliku opasnost u saobraćaju, kao i deonice na kojima se izvode radovi i na kojima je potrebno imati više opreza, ali i tolerancije ukoliko dođe do usporene vožnje.

Usled obilnih padavina, saobraćaj je obustavljen na ovim putevima:

- Između Guče i Kaone zbog izlivanja reke Gorušice.

- Kratovska stena - Guča, Lis - Guča (Turica), zbog izlivanja reke Bjelice.

- Između Ivanjice i Buka i između Prilika i Katića, kod mesta Cerova, zbog odrona zemljišta.

- Između Požege i Ivanjice, kod Prilika, zbog izlivanja vode iz kanala.

- Između mesta Drakčići i Roćevići, u opštini Kraljevo, zbog odrona.

- Odron na deonici puta Novi Sad - Sremski Karlovci, kod naselja Puckaroš i saobraćaj se obavlja jednom kolovoznom trakom.

- Saobraćaj na deonici Mlanča - Studenica, nakon obustave zbog odrona, je ponovo uspostavljen.

- Zbog oštećenja mosta, obustava saobraćaja na deonici Lis - Kravarica, u opštini Lučani.

Uspostavljen je i saobraćaj na deonici Kraljevo - Kragujevac, kod mesta Milavčići, opština Kraljevo, nakon obustave zbog izlivanja vode na kolovoz, navodi se u saopštenju.

U narednih mesec dana izvodiće se radovi na asfaltiranju oštećenog kolovoza na Obrenovačkom putu na deonici Barič - Obrenovac. U toku radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Danas i sutra radiće se na deonici Beograd - Lazarevac u zoni Tamnavske raskrsnice. Saobraćaj će ići slobodnim trakama.

Putari su i dalje prisutni na deonici autoputa između Batočine i Jagodine, u smeru ka Nišu. Vozila prolaze preticajnom saobraćajnom trakom.

AMSS navodi da na naplatnim stanicama u Srbiji nema zadržavanja.

Putnička vozila na izlazu iz zemlje čekaju na graničnim prelazama Horgoš i Šid 120 minuta, Kelebiji 60 minuta.

AMSS navodi da često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske i Hrvatske i tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama. 

Povezano

Sve vesti