mondo.rs

Kako da sprečite iritaciju kože posle depilacije

Autor:

Nekoliko korisnih saveta koji će sprečiti osip, bubuljice i iritaciju kože posle depilacije.

Kako da sprečite iritaciju kože posle depilacije Foto: Guliver/Getty Images/Image Source

Ako uvek posle depilacije imate problema sa upaljenom kožom, bubuljicama i dlačicama koje urastaju, trebalo bi da promenite navike. Čak i ako vam se ovo dešava "otkako znate za sebe", to ne znači da morate da se pomirite sa tim sitnim neprijatnostima svaki put kad se depilirate.

Depilacija voskom je vrlo efikasna metoda uklanjanja neželjenih dlačica, ali skida i površinski sloj kože, ostavljajući pore otvorenim, tako da često dolazi do pojave bubuljičica i crvenila.

To možete da izbegnete tako što ćete promeniti režim nege.

Pre depilacije, uradite blagi piling tela, tako ćete smanjiti verovatnoću da mrtve ćelije kože završe u porama. Takođe, ako vam je koža osetljiva, planirajte depilaciju tako da možete odmah posle da se istuširate. Nemojte produžiti na kafu ili u nabavku.

Posle tuširanja, depilirane zone pospite talkom, izbegavajte parfimisane losione za telo bar dan, dva nakon depilacije.

Ako primetite da vam je koža na nekim delovima crvenija, možete namazati neku od krema na bazi hidrokortizona, koja će zaustaviti upalne procese.

Posle depilacije, tokom narednih 48 sati, izbegavajte znojenje i nemojte nositi usku odeću, a garderoba neka bude od prirodnih materijala, najbolje pamučna.

Kad se koža smiri, možete početi da primenjujete blagi piling, što će sprečiti urastanje dlačica.

A ako vam ništa od ovoga ne pomogne, možete da razmotrite i ovo:

Sjajna alternativa depilaciji voskom


Povezano

Sve vesti