Tanjug

Trampova zdravica: Ta mlada mehaničarka... (FOTO)

Autor:

U čast američkog predsednika Donalda Trampa sinoć je priređen raskošan banket u Bakingemskoj palati.

Trampova zdravica: Ta mlada mehaničarka... (FOTO) Foto: Tanjug/Dominic Lipinski/Pool Photo via AP

Tramp je u zdravici pred 170 biranih gostiju pohvalio "sedam decenija dragocenog prijateljstva" SAD i Velike Britanije, nakon što je na Twitteru objavio da je "mogu" veliki trgovinski sporazum" s Londonom.

Rojters prenosi da je šef Bele kuće hvalio i samu kraljicu, podsetivši na posao koji je u britanskoj vojsci obavljala tokom Drugog svetskog rata.

Melanija uzburkala duhove: Inspiracija Lejdi Di? (FOTO)

"Ta mlada mehaničarka bila je buduća kraljica - sjajna, sjajna žena", kazao je Tramp i ocenio da je veza između dve zemlje "zauvek zapečaćena" tokom tog rata.

Izvor: youtube/fox news

"Dejli mejl" podseća da je Elizabeta Druga za vreme Drugog svetskog rata bila mehaničarka i vozila je vojni kamion, a jedini je živi šef neke svetske države koji je služio u tom, najvećem i najstrašnijem ratu u istoriji.

"Dok odajemo počast našoj zajedničkoj pobedi i nasleđu, mi potvrđujemo zajedničke vrednosti koje će nas ujedinjavati još dugo u budućnosti; slobodu, suverenitet, samoopredeljenje, vladavinu prava i sve što tiče naših prava koje nam je dodelio svemogući Bog", poručio je Tramp.

Predsednik SAD sedeo je desno od kraljice, koja je zauzela centralno mesto za stolom u obliku potkovice.

Ovo je prvo iskustvo koje supružnici Tramp imaju sa britanskim kraljevskim banketom, dok je Elizabeti Drugoj ovo bio 113. banket.

Trampa su pri dolasku u Bakingemsku palatu dočekali počasni artiljerijski plotuni. Prethodno je imao privatni ručak s kraljicom i potom popio čaj s princom Čarlsom.

Povezano

Sve vesti