Beta

Preminula prva dama Izraela

Autor:

Nehama Rivlin, supruga predsednika Izraela Ruvena Rivlina preminula je jutros u 74. godini, saopštila je predsednička rezidencija.

0
A- A A+
crkva sveća sveće spc Foto: Mondo/Goran Sivački

Nehama Rivlin je bolovala godinama od pulmonarne fibroze, ali se ipak redovno pojavljivala u javnosti pored svog supruga sa mobilnim uredjajem sa kiseonikom, navodi AP. U saopštenju se navodi da je ona preminula uoči svog rodjendana u bolnici u Petah Tikvi i da joj se stanje pogoršalo nakon transplantacije pluća u martu.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu je izrazio saučešće predsedniku Rivlinu i porodici zbog smrti supruge,majke troje dece i bake sedmoro unučadi, podsetivši da su se “ svi molili za njen oporavak tokom nedavnog perioda kada se hrabro i snažno borila za život”.

Ona je godinama radila na Hebrejskom univerzitetu u Jerusalamu. Godine 1971. se udala se za Rivlina i bila mu je savetnik od poverenja tokom njegove političke karijere. Kada se preselila u predsedničku rezidencciju usredsredila sa na umetnost, aktivnosti za decu sa posebnim potrebama, životnu sredinu i prirodu.

Funkcija predsednika u Izraelu je uglavnom ceremonjalna, a Nehama Rivlin je bila popularna prva dama.

Povezano

Sve vesti