mondo.rs

MONDO: Dominik Dinga novi igrač Partizana!

Autor:

U Humsku stiže pojačanje iz Urala. Centralni bek Dominik Dinga igrao u Vojvodini, od 2016. nastupao za ruski klub. U pitanju je pozajmica...

MONDO: Dominik Dinga novi igrač Partizana! Foto: MN Press

Strahinja Pavlović je pred izlaznim vratima iz Humske. Ako se sve završi kako je najavljeno pre više meseci u srpskim medijima i od nedavno u italijanskim, talentovani štoper će za šest miliona evra postati fudbaler Juventusa.

 Partizan je, znajući da verovatno neće moći da računa na Pavlovića i da je Mark Valijente van planova Sava Miloševića, krenuo u traženje adekvatnih rešenja u zadnjoj liniji.

Odluka je pala na Dominika Dingu, 21-godišnjeg štopera, koji je od 2016. član ruskog Urala. On će u Partizan dolazi na jednogodišnju pozajmicu.

Mladi Pivničanin je u Superligi Srbije igrao za Vojvodinu i sa 17 godina upisao šest nastupa. Za ruski klub odigrao je 26 utakmica. Od 2013. do 2017. bio je član mlađih selekcija Srbije.

Posle odlaska u Premijer ligu Rusije, Dinaga i Partizan su se često sretali na pripremama.

Vazura o prelaznom roku: Za njih stižu ponude

Partizan je već dogovorio saradnju sa Aleksandrom Lutovcem iz Rada. On je će Humsku stići kao slobodan igrač bez obeštećenja pošto je svoj klub Rad tužio Arbitražnom sudu Fudbalskog saveza Srbije (FSS), a osnov za dobijanje papira predstavlja to što su mu plata kasni više od tri meseca.

Povezano

Sve vesti